Aanbod

Individuele behandeling

Adem- en ontspanningstherapie methode van Dixhoorn

De behandeling start met een proefbehandeling van doorgaans vier sessies. Hierin wordt gekeken of klachten die je hebt komen door overspanning en of en wat adem- en ontspanningstherapie voor je kan betekenen. Samen met de therapeut wordt gezocht naar een instructievorm waarbij een waarneembare ontspanning ontstaat. Instructies kunnen zowel liggend, zittend of in staande houding worden gegeven. De oefeningen zijn in principe door iedereen uit te voeren en zijn gemakkelijk in het dagelijks leven toe te passen. Bij een behandeling kan de therapeut ook gebruik maken van handgrepen (manuele technieken). Deze handgrepen kunnen je bewuster maken van adem, houding en ook van de spanning in je lichaam.

Tijdens de behandeling wordt duidelijk of de klachten reageren op ontspanning. Je wordt bewuster van spanning en ontdekt waarop te letten om spanningsproblemen de baas te worden. Bijvoorbeeld door vaker rustpauzes te nemen, de ademhaling te reguleren, de schouders of kaken bewust los te laten of de aandacht te verleggen.

Het is gebruikelijk om na vier sessies te evalueren. Gezamenlijk wordt bekeken of de behandeling voldoende resultaat heeft opgeleverd en het zinvol is om door te gaan.

Logopedie

De behandeling start met een intake/anamnese waarna gestart wordt met de behandeling.