Corona/COVID-19

Ben je herstellende van corona?

Adem en ontspanningstherapie, methode van Dixhoorn, kan een positieve rol spelen in je herstel.

Een coronabesmetting heeft veel impact. Je bent lichamelijk vaak behoorlijk ziek en het is ook psychisch een flinke belasting. Je hebt met veel spanning te maken, zowel lichamelijk als geestelijk. Langdurig hoesten geeft bijvoorbeeld spierspanning in keel en borst die regelmatig niet vanzelf verdwijnt. Je blijft het gevoel houden een brok in de keel te hebben en niet vrij te kunnen ademen.

Een vaak lange herstelperiode die gekenmerkt wordt door terugvallen geeft spanning door de onzekerheid en de verwerking van alles wat je mee hebt gemaakt.

AOT richt zich op het verbeteren van het zelf kunnen reguleren van onnodige spanning (dysfunctionele spanning), waardoor klachten gunstig worden beïnvloed of zelfs verdwijnen. Kenmerken van dysfunctionele klachten kunnen zijn hoog ademen, benauwd of drukgevoel op de borst of keel, duizeligheid, hoge spierspanning en/ of een gespannen of opgejaagd gevoel.

Cliënten laten zien dat er processen op gang komen zoals spanningsvermindering (zowel mentaal als fysiek) en een functioneler adempatroon waardoor inspanning gemakkelijker wordt. Ook melden cliënten dat ze voor het eerst in weken weer eens echt tot rust komen en meer vertrouwen krijgen in hun eigen lichaam.

Ik heb ruime ervaring met het behandelen van longpatiënten en mensen met spanningsklachten.