Corona/COVID-19

Ben je herstellende van corona?

Adem en ontspanningstherapie, methode van Dixhoorn, kan een positieve rol spelen in je herstel. Behandeling kan op de praktijk plaatsvinden maar eventueel ook thuis of via beeldbellen. In overleggen bespreken we wat in jouw situatie wenselijk is.

Een coronabesmetting heeft veel impact. Je bent lichamelijk vaak behoorlijk ziek en het is ook psychisch een flinke belasting. Je hebt met veel spanning te maken, zowel lichamelijk als geestelijk. Langdurig hoesten geeft bijvoorbeeld spierspanning in keel en borst die regelmatig niet vanzelf verdwijnt. Je blijft het gevoel houden een brok in de keel te hebben en niet vrij te kunnen ademen.

Een vaak lange herstelperiode die gekenmerkt wordt door terugvallen geeft spanning door de onzekerheid en de verwerking van alles wat je mee hebt gemaakt.

AOT richt zich op het verbeteren van het zelf kunnen reguleren van onnodige spanning (dysfunctionele spanning), waardoor klachten gunstig worden beïnvloed of zelfs verdwijnen. Kenmerken van dysfunctionele klachten kunnen zijn hoog ademen, benauwd of drukgevoel op de borst of keel, duizeligheid, hoge spierspanning en/ of een gespannen of opgejaagd gevoel.

Uiteraard is er nog zeer beperkte ervaring met de behandeling van patiënten met COVID-19: de eerste ervaringen zijn echter positief! Cliënten laten zien dat er processen op gang komen zoals spanningsvermindering (zowel mentaal als fysiek) en een functioneler adempatroon waardoor inspanning gemakkelijker wordt. Ook melden cliënten dat ze voor het eerst in weken weer eens echt tot rust komen en meer vertrouwen krijgen in hun eigen lichaam.

Ik heb ruime ervaring met het behandelen van longpatiënten en mensen met spanningsklachten.

Spanning door de coronatijd

Ook zonder coronabesmetting kun je in deze tijd veel last hebben van spanning. Zorgen om je eigen gezondheid, de gezondheid van geliefden, misschien staat je baan wel op de tocht. Je werkt wellicht in de zorg en maakt veel mee in korte tijd. Je mist je gewone contacten en hebt meer tijd om te piekeren. De GGZ is overbelast en kan niet iedereen direct helpen. Niet gek dat er berichten in de media verschijnen over de toename van mensen met spanningsklachten.

Adem en Ontspanningstherapie kan je helpen om je balans weer terug te vinden en steviger in je schoenen te staan en je beter in je vel te voelen. Zeker nu!